Agrobs

Agrobs

AGROBS är ett tyskt företag som började med att tillverka foder till hästar. De har nu även ett sortiment anpassat för landsköldpaddor.

Agrobs Testudo är anpassad för att likna landsköldpaddornas naturliga diet, med en bra kalcium och fosfat fördelning. Det innehåller flera olika grässorter och örter.

Agrobs har väldigt låg proteinhalt och hög fiberhalt vilket är skonsamt för lever och njurar. Agrobs Testudo understödjer/främjar till att hålla en god och hälsosam tarmflora.

Växterna som används till Agrobs Testudo odlas på en mager jord för att efterlikna deras naturliga växter i naturen. Jorden de odlas på är också rik på kalk/mineraler och är ekologiskt odlade. Agrobs innehåller varken smaktillsatser konserveringsämnen eller andra onödiga tilsatser.

När man tillverkar Agrobs är man noga så inga näringsämnen eller vitaminer går förlorade i processen.

Många andra pellets på marknaden innehåller dels en för hög proteinhalt, har ofta konserveringsämnen tillsatta samt har ofta många onödiga/onaturliga tillsatser som i längden inte är bra eller nyttiga för landsköldpaddor.

 

Testudo orginal är formpressade pellets man blöter upp med vatten innan de serveras.

Testudo Original är idealt pellets till landsköldpaddor och rekommenderas främst till vuxna djur.

Det innehåller en stor mängd gräs och maskrosor, speciellt utvalda för sina låga proteinhalter och höga fiberhalter. Inga bulkingredienser (t.ex. halm) är tillsatta för att dra ner proteinhalten.

 

Testudo herbs är formpressade pellets man blöter med vatten innan de serveras.

Testudo Herbs är ideala pellets till landsköldpaddor. Rekommenderas främst till växande djur.

Innehåller en stor mängd ängsörter, speciellt utvalda för sina låga proteinhalter och höga fiberhalter. Inga bulkingredienser (t.ex. halm) är tillsatta för att dra ner proteinhalten.

 

Testudo fibre + baby kan ges som det är eller strös på lätt fuktad färsk mat för att öka fiberinnehållet.

Några av ängsörterna som ingår i Testudo fiber är: hundäxing, amarant, ängssvingel, maskros, knylhavre, luddtåtel, daggkåpa, svartkämpar, häckvicker, kattsvansgräs, kamäxing, engelskt rajgräs, fjällgröe, klöver, röllika, gulmåra, samt även linfröolja.

Testudo fiber till vänster och Testudo baby till höger.

Man ser att fiber har större pariklar och baby är mer finfördelat och passar då bra till även ungar. Fiber baby passar också bra att använda i början att blanda med försk mat om man ska vänja sin sköldpadda att äta Agrobs.

Mina sköldpaddor har alltid fri tillgång till Fiber.

 

Copyright © All Rights Reserved by Maria Ohlson.