Denna månad

Denna månad hos sköldpaddorna:

Alla är ute i hagen och i växthuset dygnet runt. De har tillgång till värmelampor och värmetak på sina bolådor. Jag har värmelamporna på de dagar solen inte skiner eller om det regnar, så inne i växthuset är det alltid varmt och härligt att vara. I sommar har det varit ganska kallt på nätterna så då har jag haft värmetaken på ovan bolådorna.

Jag plockar växter och torkar inför vintern. Några honor har lagt ägg inne i växthuset. Den ena lade för första gången i sitt liv och lade hela 5 ägg utan problem. Otroligt hur de vet hur de ska göra.

I utehagen har de massor av mat att äta av som gräs, klöver, funkia, brännässlor etc. Vissa dagar plockar jag annat ogräs än det som växer i hagen och ger dem. De får trots att det finns massor av färsk mat ändå Agrobs original även sommartid för att få i sig mkt fibrer. Jag ger dem även torkad mat.

Sköldpaddorna kommer nu gå i växthuset/utehagen tills sent i höst där de blir ett naturligt steg till dvalning eftersom det blir kallare och kallare till hösten. MEN än så länge ska de få njuta av sommaren :-) och vi får hoppas på några soliga varma dagar framöver.

Copyright © All Rights Reserved by Maria Ohlson.