Denna månad

Denna månad hos sköldpaddorna:

De ägg som lades i höstas har nu kläckts och ungarna har en stor kaninbur som de får gå i. Jag har sått växter i lådan som de kan äta av.

Alla vuxna är nu vakna igen efter att ha dvalat. De går just nu i inomhuslådan eftersom det är så pass mycket snö kvar ute. Efter dvalningen brukar de flytta direkt ut till växthuset igen men pga all snö som kommit i år så dröjer det ett tag till. Men jag längtar tills de kan komma ut i vårsolen.

I innelådan har jag tagit in växter som gräs, timjan etc för att få ett bra microklimat i lådan. Jag tar också in lite jord från komposten där det finns mycket nyttiga insekter och maskar som städar i jorden i innelådan. Underlaget det har där är sand och jord blandat.

De har massor av växter runt lådan också som bidrar till en bra luftfuktighet. ( Växterna trivs under Ligtwavelamporna och är ett bra sätt att övervintra pelargoner, palettblad och opuntia )

De vuxna får ganska mycket torkad mat eller Agrobs original eller herbs uppblött. Väldigt lite färsk mat så här års då jag vill efterlikna hur det är i naturen.

Vill man se fler bilder på sköldpaddorna så finns jag och sköldpaddorna på instagram under @testudohermanni.se

 

 

Copyright © All Rights Reserved by Maria Ohlson.